Arbeta på Kitas

Kitas Gymnasium består av tre gymnasieskolor mitt i centrala Göteborg. Var för sig är skolorna små vilket ger en lugn och trygg lärmiljö och en god samverkan mellan lärare och elever. Tillsammans utgör vi dock Göteborgs största enskilda fristående skola och kan därför även erbjuda en stor bredd inom utbildningen. Sedan Kitas grundades år 2000 har våra skolor blivit alltmer populära och våra utbildningar tillhör de mest sökta i Göteborgsregionen.

Kitas är en av de ledande skolorna i Sverige och våra elever utmärker sig med goda resultat, dels betygsmässigt men också i olika tävlingar på riks- och internationell nivå. Det gäller även i fysik och matematik där vi år efter år har elever som når topplaceringar i Wallenbergs fysikpris och skolornas matematiktävling, både i lag och individuellt. Skoldagen på Kitas har ett koncentrerat upplägg som passar alla elever men som särskilt gynnar idrottande elever. Skolan har under de senaste läsåren även nått framgångar i skol-SM och skol-VM i olika idrotter.

En stor anledning till Kitas framgångar är naturligtvis våra lärare. Som lärare på Kitas utmärker du dig genom ovanligt goda ämneskunskaper, en mycket god pedagogisk förmåga och ett stort engagemang för dina elevers lärande. Du har ett stort intresse av att driva din undervisning framåt där du hela tiden vill utvecklas för att nå än bättre resultat. Våra elever är duktiga och har en hög ambitionsnivå samtidigt som en del av dem ibland behöver vara borta från skolan pga idrott. Det gör att du måste vara flexibel och kunna anpassa din undervisning.

 

Kitas erbjuder sex nationella program:

  • Naturvetenskapsprogrammet

  • Teknikprogrammet

  • Ekonomiprogrammet

  • Samhällsvetenskapsprogrammet

  • Humanistiska programmet

  • Försäljning- och serviceprogrammet med högskoleprofil

 

Lärare i fysik och matematik

Vi söker nu en lärare i fysik och matematik, man även du som bara är behörig i fysik eller matematik är välkomen att söka. Tjänsten är tillsvidare och innehåller främst undervisning på Naturvetenskaps- och Teknikprogrammet, dvs Fysik 1-2 och Matematik 1-5.

Du som söker ska naturligtvis vara behörig gymnasielärare med lärarlegitimation. Har du ännu inte fått din legitimation vill vi att du åtminstone har en motsvarande examen.

Till din ansökan önskar vi att du bifogar ett CV och en kopia på din legitimation och/eller examensbevis. Ansökan skickas omgående med e-post till:

karl@kitas.se

 

 

Vår filosofi