Nyheter

Kval skol-VM handboll

Publicerad 2020-09-01
Etiketter:
Idrott

Idag så arrangerades kvalet för både tjejer och killar till skol-VM som i år är i Turkiet. Tre lag på killsidan och fyra bland tjejerna var det som idag gjorde upp i Lisebergshallen om platsen till VM.

HandbollKillarnas första match spelades mellan Kitas och Widénska. I första halvan var det Widénska som var klart bättre och ledde i paus med 5 bollar. Sedan vände Kitas på matchen och vann tillslut med 3 mål! Det tredje laget från Linköping vann även de mot Widénska så det blev en ren final mellan Kitas och Linköping.

Kitas fick en tung start på matchen där de hade svårt att få in bollen då Linköpings målvakt spikade igen i halvtid stod det hela 13-4 till Linköping. Andra halvlek blev lite avslagen men Linköping kunde ganska lätt vinna med 24-14.

HandbollFör tjejerna var det fyra lag till start och därmed 3 matcher vardera. Kitas öppnade bra och kunde med ett stabilt spel i sina två första matcher vinna ganska enkelt. På samma sätt såg det ut för Widénska som även de segrade i sina två första matcher. Därmed blev det även en avgörande match på tjejsidan.

Det var en tuff och jämn start på matchen där Kitas och Widénska följdes åt under första halvlek där det var oavgjort. Direkt i andra halvlek tog Widénska kommandot i matchen och gjorde ett ryck, ett ryck som Kitas inte lyckades ta ikapp utan Wideénska vann med 16-9.

Därmed får vi gratulera Linköping på killsidan och Widénska på tjejsidan till sina respektive platser i skol-VM och önskar dem lycka till!