Nyheter

Utbytesresa till Barcelona

Publicerad 2020-09-01
Etiketter:
Språk

Vi landade i Barcelona strax före midnatt den 15 oktober. Våra värdfamiljer tog emot oss på flygplatsen och eleverna följde med sin värdfamilj för att göra sig hemmastadda i sina hem för veckan.

Personalen på IBSI, skolan i Barcelona, hade matchat varje Kitas-elev med en spansk familj baserat på det frågeformulär som eleverna fyllde i före resan.

Vi träffades på IBSI klockan nio på onsdagsmorgonen, och efter en presentation av skolan och frukost på terrassen, gick vi ut för att utforska Barcelona. 

 Juan-Carlos, huvudlärare i engelska och vår guide under dagen, visade oss berömd arkitektur av Antonio Gaudi såsom Casa Batlló och La Pedrera medan vi promenerade upp och ner för Barcelonas breda avenyer.

Vid lunchtid nådde vår slutdestination La Rambla. Efter att vi strosat omkring i den fantastiska saluhallen La Boquerie var det dags att återvända till skolan och till våra värdar.

På torsdagen åkte vi till Montjuic, ett stort berg- och parkområde som är känt för sitt slott, sin fontän och dess fantastiska utsikter. Vädret var fantastiskt och vi guidades av naturkunskapsläraren Jordi, som berättade allt om områdets historia, dess växer, träd, landskapet osv.

Vi tillbringade fredagen i det charmiga lilla samhället Sitches alldeles vid havet 35 kilometer söder om Barcelona. Eleverna spelade fotboll tillsammans på stranden, solade och njöt av det strålande vädret. Våra spanska värdstudenter och tre lärare från skolan var med oss på utflykten.

Helgen spenderades tillsammans med värdfamiljerna och eleverna fick besöka sevärdheter som Sagrada Familia, Barrio Gotico och mycket mer. Detta blev ett perfekt tillfälle för eleverna att fördjupa sig i den katalanska kulturen och lära känna sina familjer ännu bättre.

På måndagen promenerade vi i Barrio Gotico med sina fantasiska byggnader, bland annat katedralen, innan det var dags för lite sista-minuten-shopping på La rambla och Placa de Catalunya.

Hela resan var så lärorik och fantastisk på alla sätt, så det var med blandade känslor vi lämnade Barcelona. Eleverna var också sorgsna över att lämna sina nya katalanska familjer/vänner.