Naturvetenskapsprogrammet

Dettta program ges på:
Kitas Gymnaisum
Kitas Natur

Naturvetenskapsprogrammet


Läser du naturvetenskapsprogrammet kan du välja mellan följande inriktningar

Inriktning Naturvetenskap
Inriktning Naturvetenskap och samhälle

Naturvetenskapsprogrammet på Kitas är den utbildning som ger dig flest valmöjligheter efter gymnasiet. Du kan söka alla högskoleutbildningar som andra gymnasieprogram ger behörighet till och dessutom alla de utbildningar som kräver särskild behörighet som t ex läkare, veterinär eller civilingenjör.

För att ge en bra förståelse och underlätta inlärningen är undervisningen på Kitas upplagd så att teori från läroböckerna varvas med praktiska laborationer i skolans moderna och välutbyggda lab i kemi, biologi och fysik. Om du vill kan du inom det individuella valet välja att fördjupa dig inom något ämne som du är intresserad av, som t ex medicin, bioteknik, marinbiologi eller data.


Poängplan Naturvetenskapsprogrammet

Läs mer

Meny


Våra skolor

Kitas Gymnasium

Här startade det första Kitas år 2000 och skolan håller samma höga kvalitet i undervisningen nu som då. I våra nyrenoverade lokaler erbjuder vi en trygg och trivsam miljö där du kan koncentrera dig på dina studier. Utbildningen är bred och utpräglat studieförberedande med tre nationella program.

Läs mer


Kitas Ekonomi

Kitas Ekonomi är en skola som specialiserat sig inom ekonomi. Utbildningen gör det möjligt för dig att studera, exempelvis till civilekonom på högskolan.

Läs mer


Kitas Natur

Kitas Natur är en skola som specialiserat sig mot de naturvetenskapliga ämnena. Detta är skolan för dig som gillar naturvetenskap och vill ha en möjlighet att fördjupa dig inom detta område.

Läs mer


En dag på kitas

En dag på Kitas

Häng med på en dag på Kitas, elever från de olika programmen berättar!

Läs mer


Kontakta oss

Kitas Gymnasium
Magasinsgatan 3
411 18 Göteborg

info@kitas.se


Ladda ner PDF