Välkommen till Kitas!

Välkommen till Kitas, mitt i centrala Göteborg. Kitas består av tre små skolor med bara 250 elever per skola. Det gör att du som elev får en lugn och trygg studiemiljö med nära kontakt med dina lärare. Skolorna är små men tillsammans är vi Göteborgs största friskola. Det gör att vi ger den lilla skolans fördelar och samtidigt den stora skolans valmöjligheter.

För dig som vill lite mer

Vi erbjuder en kreativ studiemiljö för dig som vill ha möjlighet att satsa, både på studier och specialintressen. Hos oss finns många idrottare men även de som vill fördjupa sig i något ämne. Skoldagen består av vanliga lektioner men är koncentrerad mot förmiddagen med korta raster och utan onödiga håltimmar. Eftermiddagen är fri för individuella aktiviteter som träning eller studier.

Våra elever har höga ambitioner med sina studier och vi ställer krav på dem att ansvara för sina studier och disponera sin tid. I gengäld erbjuder vi stor frihet och många möjligheter till personlig utveckling.


Välkommen till Kitas


Vi tror på helheten

Vårt mål är att skapa en harmonisk helhet med balans mellan teori och praktik. Därför har vi medvetet valt att lägga våra resurser på bra läromedel, fräscha trivsamma lokaler och en omfattande modern utrustning. För oss är det viktigt att ge möjlighet till bredd, fördjupning och specialisering. Skolorna har en högteknologisk utrustning i bland annat kemi och fysik. Här får alla elever själva testa och arbeta med olika instrument och experiment. Alla elever lär sig också att använda olika dataprogram, både allmänna och mer avancerade, kopplade till sin utbildning.

Lärare med både kunskap och engagemang

Skolans grundidé är enkel, vi erbjuder en undervisning med hög kvalitet. För att åstadkomma det satsar vi mycket på att ge varje elev en trygg och stimulerande studiemiljö. Vi ställer krav på eleverna – men också på oss själva. Hos oss finns både unga lärare med nya undervisningsidéer och äldre lärare med lång erfarenhet. Gemensamt för alla lärare är att de förutom djupa kunskaper i sina ämnen har ett brinnande intresse för att undervisa. Dörren till lärarrummet står alltid öppen och under eftermiddagarna finns det möjlighet att träffa lärarna för att få handledning. Allt detta bidrar till att skapa den speciella atmosfär som blivit Kitas kännetecken.


"Jag ville starta en skola där eleverna kan koncentera sig på sina studier och där lärarna brinner för att lära ut, där idrottande elever och elever som har andra intressen kan mötas och inspirera varandra. Det är Kitas idag!"

- Carita Seher, grundare av Kitas Gymnasium